Verighete

 

PRETURI SI MODELE BIJUTERII MIREASA - VERIGHETE

preturi verighete

 

   Pentru orice cuplu cununia civila sau religioasa reprezinta unul din cele mai importante momente. Insa tot acest eveniment este simbolizat de schimbul verighete intre parteneri.

   Pe langa certificatele de casatorie, verighetele sunt singurele bijuterii de mireasa tangibile. Daca certificatul de casatorie reprezinta statutul civil verighetele reprezinta legatura spirituala si morala dintre cei doi. Pentru o apropiere mai profunda multe cupluri aleg sa graveze pe veregheta partenerului numele lui, un citat sau un vers care sa simbolizeze legatura dintre cei doi.

   Verighetele reprezinta cel mai frumos simbol al unui cuplu care isi uneste destinele in mod spiritual, la biserica. Acest set de inele este nelipsit in zilele noastre, fiind dovada dragostei eterne pe care cei doi miri si-o vor purta intotdeauna. Iar istoria verighetelor este tot atat de bogata pe cat este si importanta lor!

     Verighete din aur ieftineEgiptenii se pare ca au fost primii care au folosit verighetele, cu aproximativ 5000 de ani in urma. Ele erau facute din impletituri ale plantelor care cresteau pe malul Nilului, cum ar fi papura, rogozul sau papurisul; fiind legate de Nil, se considera ca aduceau noroc. De altfel, si forma rotunda avea rolul ei: cercul reprezenta eternitate, iar gaura simboliza poarta catre nou, calea deschisa in fata celor doi.

 

   Legenda a fost preluata ulterior de greci si romani, iar cu timpul materialul din care se confectionau verighetele s-a schimbat: s-a folosit canepa, apoi piele, oase sau fildes, ulterior cupru, bronz si fier. Pe ele se fixau cateodata pietre pretioase si semi-pretioase, drept dovada a bogatiei. Ulterior caste bijuterii au fost confectionate din aur si argint, iar cu timpul, argintul a devenit o alegere populara pentru inelul de logodna, in vreme ce aurul era cea mai buna alegere pentru verighete.Verigheta aur alb pret

   

   Traditia spune ca verigetele erau purtate pe inelarul mainii stangi intrucat romanii considerau ca acolo se afla vena care ducea la inima, mai exact „Vena Amoris”. Stiinta a dovedit ca acest lucru nu este adevarat, insa cu toate acestea, obiceiul s-a pastrat pentru latura sa romantica. Se considera, de altfel, si ca mirele, stand fata in fata cu mireasa si fiind de obicei dreptaci, intinde mana dreapta pentru a prinde mana stanga a miresei. La fel, si in cazul miresei, care prinde mana stanga a mirelui cu mana ei dreapta.

   

Fiind obiectul care leaga doi indragostiti pentru toata viata, verighetele isi mentin rolul important pe care l-au avut de-a lungul timpului. Varietatea de modele este infinita: poti alege verighete din aur, argint sau aur alb, cu diamante, cristale sau alte pietre pretioase, cu inscriptii pe interior sau modele gravate pe exterior.
 

Ghidul nostru iti ofera cele mai frumoase modele la preturi speciale, din care sa alegi verighetele perfecte care vor fi dovada dragostei eterne dintre voi doi!

 
1
Verighete din aur cu diamante v075
Scor produs/firma: 46.5 / 10.95
4.389LEI
Oferit de Valmand
Verighete KJR6
Scor produs/firma: 37 / 7.08
3.250LEI
Oferit de Kjr Gioielli
Simple 007
Scor produs/firma: 32.5 / 4.03
2.400LEI
Oferit de Astoria Gold
Verighete aur galben VE15
Scor produs/firma: 15.5 / 7.3
2.550LEI
Oferit de Ering
Verighete aur galben mat cu lucios
Scor produs/firma: 13.5 / 2.68
2.300LEI
Coriolan - Pastel - V247
Scor produs/firma: 10.5 / 4.68
2.250LEI
Oferit de Coriolan
Verighete din aur cu diamante  v097
Scor produs/firma: 41 / 10.95
6.691LEI
Oferit de Valmand
Verighete KJR076
Scor produs/firma: 15 / 7.08
3.250LEI
Oferit de Kjr Gioielli
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.