Inele logodna

 

INELE DE LOGODNA - PRETURI SI MODELE

preturi inele de logodna

 

    Inca din antichitate, anumite traditii s-au transmis din generatie in generatie, in asa fel incat s-au impamantenit si au devenit obiceiuri pe care cu greu le mai ignori.

 Inelul de logodna a avut de-a lungul secolelor nenumarate semnificatii, interpretate in functie de regiuni si totusi, pe cat de variate, toate au un sambure comun: dragostea fata de persoana iubita.

    Inelul de logodna, simbolistic vorbind, reprezinta totalitatea elementelor frumoase pe care le ofera dragostea, rezultat direct al acesteia confirma uniunea sufleteasca a doi indragostiti. 

 

 

    Inele de logodna, preturi si moedeleInelul de logodna are un rol deosebit, acesta semnificand inceputul propriu-zis al legaturii mai stranse dintre o femeie si un barbat, precum si promisiunea unei casnicii fericite si a dragostei eterne. De obicei, un astfel de inel i se ofera viitoarei mirese, iar acesta este inlocuit in ziua nuntii, la biserica, de verigheta.

 

   Istoria inelelor de logodna este oarecum neclara, in sensul ca din timpuri stravechi, barbatii au oferit femeilor un inel, acesta fiind promisiunea unei legaturi stranse si a dragostei puternice, eterne, pe care acesta i-o va purta.

 

Cum barbatii nu obisnuiau sa poarte inel pe post de verigheta, putem considera ca inelul de logodna isi are originile in urma cu aproape 5000 de ani, asemenea verighetelor.

 

     Distinctia intre verighete si inele de logodna a inceput sa fie mai clara in perioada Renasterii, cand in Italia, argintul a devenit mult mai popular pentru inel, insotit de ideea de logodna – promisiunea de casatorie.

 

Inel de logodna din aur alb   Apoi, in jurul secolului XVII, inelul de logodna a devenit din ce in ce mai popular si in Anglia si Franta. Inelul era cu atat mai deosebit cu cat era inscriptionat cu versete.

 

     Distinctia s-a facut si mai clara prin faptul ca aurul era preferat pentru verighete, in vreme ce argintul era ales pentru inele de logodna. In prezent insa, nu se mai tine cont de aceasta regula, iar inelele de logodna pot fi din aur, argint sau aur alb, cu diamante, cristale sau pietre pretioase.

 

Ghidul Nuntii propune cele mai frumoase si elegante modele de inel de logodna la preturi excelente!

 

 
1
Inel logodna L58ASA
Scor produs/firma: 1 / 6.82
1.650LEI
Oferit de Ering
Inel KJR1
Scor produs/firma: 18.5 / 7.08
249,6LEI
Oferit de Kjr Gioielli
Inel logodna L181ASM
Scor produs/firma: 1 / 6.82
2.350LEI
Oferit de Ering
Inel de logodna din Aur cu Diamante i056DiDi
Scor produs/firma: 16 / 10.92
3.839LEI
Oferit de Valmand
Inel logodna L124ASA
Scor produs/firma: 1 / 6.82
2.190LEI
Oferit de Ering
Inel logodna L06GDI inel cu diamant
Scor produs/firma: 6 / 6.82
3.150LEI
Oferit de Ering
Inel logodna L124ATB
Scor produs/firma: 1 / 6.82
1.720LEI
Oferit de Ering
Inel de logodna din Aur cu diamant 117
Scor produs/firma: 10.5 / 10.92
3.216LEI
Oferit de Valmand
Inel logodna L149ADN
Scor produs/firma: 1 / 6.82
3.650LEI
Oferit de Ering