Inele logodna

 

INELE DE LOGODNA - PRETURI SI MODELE

preturi inele de logodna

 

    Inca din antichitate, anumite traditii s-au transmis din generatie in generatie, in asa fel incat s-au impamantenit si au devenit obiceiuri pe care cu greu le mai ignori.

 Inelul de logodna a avut de-a lungul secolelor nenumarate semnificatii, interpretate in functie de regiuni si totusi, pe cat de variate, toate au un sambure comun: dragostea fata de persoana iubita.

    Inelul de logodna, simbolistic vorbind, reprezinta totalitatea elementelor frumoase pe care le ofera dragostea, rezultat direct al acesteia confirma uniunea sufleteasca a doi indragostiti. 

 

 

    Inele de logodna, preturi si moedeleInelul de logodna are un rol deosebit, acesta semnificand inceputul propriu-zis al legaturii mai stranse dintre o femeie si un barbat, precum si promisiunea unei casnicii fericite si a dragostei eterne. De obicei, un astfel de inel i se ofera viitoarei mirese, iar acesta este inlocuit in ziua nuntii, la biserica, de verigheta.

 

   Istoria inelelor de logodna este oarecum neclara, in sensul ca din timpuri stravechi, barbatii au oferit femeilor un inel, acesta fiind promisiunea unei legaturi stranse si a dragostei puternice, eterne, pe care acesta i-o va purta.

 

Cum barbatii nu obisnuiau sa poarte inel pe post de verigheta, putem considera ca inelul de logodna isi are originile in urma cu aproape 5000 de ani, asemenea verighetelor.

 

     Distinctia intre verighete si inele de logodna a inceput sa fie mai clara in perioada Renasterii, cand in Italia, argintul a devenit mult mai popular pentru inel, insotit de ideea de logodna – promisiunea de casatorie.

 

Inel de logodna din aur alb   Apoi, in jurul secolului XVII, inelul de logodna a devenit din ce in ce mai popular si in Anglia si Franta. Inelul era cu atat mai deosebit cu cat era inscriptionat cu versete.

 

     Distinctia s-a facut si mai clara prin faptul ca aurul era preferat pentru verighete, in vreme ce argintul era ales pentru inele de logodna. In prezent insa, nu se mai tine cont de aceasta regula, iar inelele de logodna pot fi din aur, argint sau aur alb, cu diamante, cristale sau pietre pretioase.

 

Ghidul Nuntii propune cele mai frumoase si elegante modele de inel de logodna la preturi excelente!

 

 
1
Inel de logodna din Aur cu rubin si diamante 559RbDi
Scor produs/firma: 2 / 10.95
3.399LEI
Oferit de Valmand
Inel de logodna din Aur cu diamant negru si diamante 025DnDi
Scor produs/firma: 2 / 10.95
2.526LEI
Oferit de Valmand
Inel de logodna din Aur model forest cu diamant negru i764dn
Scor produs/firma: 2 / 10.95
3.200LEI
Oferit de Valmand
Inel din Aur cu rubin 71618Rb
Scor produs/firma: 2 / 10.95
2.045LEI
Oferit de Valmand
Inel din Aur cu rubin oval si diamante 616RbODi
Scor produs/firma: 2 / 10.95
8.999LEI
Oferit de Valmand
Inel de logodna din aur cu diamant albastru 017p4DB
Scor produs/firma: 2 / 10.95
1.815LEI
Oferit de Valmand
Inel logodna L06GDI
Scor produs/firma: 1 / 7.3
1.950LEI
Oferit de Ering
Inel logodna L06ADI
Scor produs/firma: 1 / 7.3
1.950LEI
Oferit de Ering
Inel logodna L119GDI
Scor produs/firma: 1.5 / 7.3
1.190LEI
Oferit de Ering
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.